Blog

  Sommer Ági vagyok. Ezt a blogot azért indítottam, hogy olyan témákról írjak, amelyek minden gyerekes család életében felmerülő kérdésekre ad praktikus és kreatív válaszokat. 2 gyerekes anyaként tudom, hogy nagy kihívás egyensúlyt találni az aggódás és a felhőtlen "átadom magam a boldogságnak" érzések  kavalkádjában. Én úgy gondolom alapos felkészüléssel és (nem túlzott) biztonsági óvintézkedésekkel ez lehetséges. Írásaimban a szakirodalomban fellelhető információk mellett sok saját tapasztalatot és ötletet beleszövök, amiket remélem Te is hasznosnak fogsz találni. Ne felejts el feliratkozni havonta jelentkező gyermekbiztonsági magazinra, amelyet hírlevelünkben küldünk ki, hogy le ne maradj egyetlen hasznos tippről, újdonságról sem. 

Top 5 gyerekbarát kutyafajta

Ma már rengeteg tudományos kutatás bizonyítja, hogy jót tesz a gyermek fejlődésének, immunrendszerének, ha valamilyen kisállattal nő együtt fel. A nagyobb gyerkőcök pedig, felelősségteljes viselkedést tanulhatnak meg, amennyiben részt kell vennie a kisállat gondozásában. 
Lássuk melyek azok!

Hipoallergén kutyafajták: ha gondot okoz a szőr, de szeretnél kiskedvencet

Szerencsére már azoknak sem kell lemondani a kutyatartásról, akik számára a kutyaszőr egyet jelentett korábban a tüsszögéssel, orrfújással, kivörösödött szemekkel. Ugyanis sokféle hipoallergén kutya közül tudnak választani a leendő gazdik.

Biztonságos közlekedés gyerekeknek

  

Vajon mit tehetünk mi szülők, hogy megóvjuk gyermekünket napjaink felgyorsult közlekedésében a veszélyektől? Mikortól engedhetem szabadabban mozogni és mit tehetek addig is, hogy felkészítsem? 
Fontos kérdések egy nehéz témában! Gyermekbiztonság az utakon.
Olvasd el az írást. Sok érdekes tény és magunkhoz híven praktikus ötletek tucatjai.

 

 

 

Őssejt a köldökzsinórból? Kell ez nekünk? 5 hétköznapi kérdés és 5 konkrét válasz.

 

Köldökzsinór levéltek kérdése az egyik legnagyobb dilemma a kisbabát váró szülők fejében.
Ennek oka a magas költség és az őssejt felhasználás esélyeinek homályos ismerete.
Ebben szeretnénk segíteni írásunkban, melyben igyekeztünk a szakmai kifejezések helyett inkább konkrét kérdések megválaszolásával tisztázni a kérdéseket.

Mérgező növények ABC 1. rész

 

Kezdjük a halálosan komoly résszel!

Mérgező növényekről szóló sorozat első részét ajánlom minden kisgyerekes szülőnek,
ki jobban szeret félni, mint megijedni.

 

 

 

 

 

 

 

Háziállat kontra Baba?

"Akkor most el kell ajándékoznom kedvencemet, hogy jó Szülő lehessek?"

Sok állatbarát kismama és kispapa teszi fel magának a kérdést a terhesség legelején és a sokszor ellentmondó és szélsőséges vélemények kavalkádjában teljesen elbizonytalanodik. Lássuk milyen meglepő válasszal szolgálhatok...

 

Vajon megelőzhető az allergia születendő gyermekünknél?

Te is küzdesz a szénanáthával? Szeretnéd, ha gyermeked elkerülhesse az oly sok kellemetlenséggel járó problémát? Sajnos a rossz hír, hogy nem lehet egyértelmű igennel válaszolni a címben feltett kérdésre, hiszen bebizonyosodott, hogy az allergiára való hajlam örökletes. Azonban van jó néhány tipp, amivel kialakulásának esélye csökkenthető.Lássuk mik azok!

Szobatisztaságra fel!

 

A szobatiszta gyermek nagy álom. Sok energiát és pénzt tudunk megspórolni a pelus elhagyásával, ám az út igen rögös tud lenni, amíg ezt elérjük. Lássuk milyen tanácsokkal lehet felkészültebben nekivágni a leszokásnak.

 

 

Hogyan tudjuk megvédeni gyermekünket a nap káros hatásaitól?

 

A naptejek választéka az elmúlt években robbanásszerűen nőtt, azonban arról még mindig nem sokat tudunk, hogy milyen szempontok szerint válasszuk ki babánk és saját magunk számára a legjobbat.
Ebben a blogban abban szeretnék segíteni, hogy melyik tulajdonság mit jelent pontosan és mik a legfontosabb teendők, amit tennünk kell annak érdekében, hogy gyermekünket biztonságban tudhassuk a nyár alatt és élvezhessük a jó időt.

 

 

 

 

 

Biztonságos szellőztetés

A lakás szellőztetése nagyon fontos dolog. A folyamatosan biztosított friss levegővel, akár betegségeket is megelőzhetünk. De hogyan csináljuk biztonságosan, ha kisgyerek ólálkodik az ablak/erkélyajtó körül? Néhány praktikus ablakzár, ajtózár tippért olvass tovább.