Általános szerződési feltételek, adatvédelem

                                                                    Általános szerződési feltételek


A jelen ÁSZF tartalmazza a gyerekbiztos.hu (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint:

1. A Webáruház címe:
gyerekbiztos.hu (a továbbiakban: honlap vagy webáruház)

2. A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Eladó) adatai:
Cégnév: Some Idea Bt.
Székhely címe: 1147 Budapest Czobor utca 86/A
Cégjegyzékszám:0106787795
Nyilvántartást vezető cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Statisztikai számjel:24912912-8230-117-01
Adószám: 24912912242
Bankszámlaszám: CIB Bank 10701348-71184247-51100005
Képviselő: Sommer Ádám

3. Ügyfélszolgálat adatai:
Cím: 1147 Budapest Czobor utca 86A
Telefon: 30/864 7068 (normál díjszabású)
E-mail: info@gyerekbiztos.hu

4. Az általános szerződési feltételek elfogadása

4.1. A regisztráció illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó, ha a Webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre a Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.

Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat, és nem küldhet megrendelést sem.
4.2. A hibásan, vagy hiányosan kitöltött regisztrációból eredő félreértésekért, vagy hibás teljesítésért a gyerekbiztos.hu online áruház semmilyen formában nem vállal felelősséget.

5. Regisztráció
A weboldalon regisztráció nélkül is vásárolhat, azonban a regisztrációnak számos előnye van.
- A következő vásárláskor már nem kell újra megadnia adatait
- A megadott email címére rendszeres időközönként egyedi akciós ajánlatokkal lepjük meg már regisztrált vásárlóinkat, valamint a biztonság témájában érdekes és hasznos cikkekkel, tanácsokkal jelentkezünk. Informálódhat a világ és webáruházunk újdonságairól, akcióinkról.
- A regisztráció az Ön kérésére bármikor törölhető, továbbá a fentiek szerinti, e-mail címre érkező egyedi akciós ajánlat (hírlevél) bármikor lemondható.
Regisztrálni a „regisztráció” menüpont alatt, vagy a vásárlás során is lehet. Regisztrált vásárlók email címük és jelszavuk megadásával a „belépés” menüpont alatt tudnak egyszerűen belépni. ( „Belépés” menüpont alatt is lehetőség van regisztrációra.)
Sikeres belépéskor a felhasználó rögzített neve látszik.
Amennyiben valaki elfelejtette a jelszavát, akkor a megadott email címére bármikor kérhet új jelszót. Fontos, hogy egy email címen, csak egy felhasználót tudunk emiatt rögzíteni.
A regisztráció csak a megrendelés teljesítéséhez szükséges információkat, továbbá a hírlevélre feliratkozáshoz szükséges adatokat rögzíti.

6. A honlapon történő vásárlás lépései:


6.1. Böngészés:
A honlapon a menüpontok segítségével navigálhat. A Kategóriák nevét feltüntető menüpontokon belül találja a webshop által kínált termékeket, azok lényeges tulajdonságaival, képeivel.
Az „Akció” menüpontot a kategóriák között találja minden aktuális kedvezményünkkel. Az „Újdonságok” dobozban a webshop legújabb termékeit nézheti meg.
A kategória pontok segítik megtalálni a keresett terméket. A kategória névre kattintva felsorolás szerűen láthatja a kategórián belüli termékeket.  A termékfotóra, névre történő kattintáskor részletes információkat, leírásokat, további képeket és egyes esetekben videókat talál a termékek bemutatásához. A termékekről megtalálható képek, videók és termékleírások a gyártótól származnak, melyekért felelősséget nem vállalunk. Visszatérni a fenti navigációs sávban a kívánt szintre kattintással tud.
Lehetőség van a keresőbe beírva, kulcsszó alapján listázni a kapcsolódó ajánlatainkat.

6.2. A kosár használata és a megrendelés összeállítása
A termék oldalon válassza ki a megvásárolni kívánt terméket, majd a termék ára alatt található mezőben állítsa be a pontos darabszámot és nyomja meg a "KOSÁRBA" ikont. Amennyiben más terméket is szeretne vásárolni, nyomja meg a vásárlás folytatása gombot és ismételje meg a fentieket. Amennyiben úgy gondolja, hogy befejezte a vásárlást, kérjük, kattintson a honlapon középen felül elhelyezkedő "KOSÁR" ikonra vagy szövegre.

6.3. Az adatbeviteli hibák ellenőrzésének és javításának módja
A „kosár” oldalon alkalma nyílik javítani az adatbeviteli hibákat, darabszámot módosítani (szám átütésével és a frissítés gomb megnyomásával), kiüríteni a kosarat, a nem kívánatos tételeket az X jellel kitörölni, továbbfolytatni a vásárlást, valamint befejezni a vásárlást. Ha van kuponkód, írja be a megfelelő mezőbe és kattintson az "Ellenőrzés" gombra! Nyomja meg a „Tovább”, vagy „Belépés” gombot a folytatáshoz.
A vásárlás az „Adatok megadása" pontban folytatható!
Amennyiben korábban már regisztrált és bejelentkezett, itt megtekintheti a személyes adatait. A regisztrációt azért ajánljuk, mert így visszatérésekor már emlékezni fogunk adataira és nem kell újra minden alkalommal feltölteni azt. Ha szükséges (regisztráció óta megváltozott valamely adat) adatait módosíthatja, átírhatja! Amennyiben nem szeretne regisztrálni, lehetőség van az adatok megadásával befejezni a vásárlást. A vásárláshoz nevére, címére, telefonszámára, valamint email elérhetőségére van szükségünk. „Tovább” gombbal tud továbblépni a „Szállítási mód” pontra, ahol megadhatja az Ön által kívánt szállítási módot, valamint a következő lépésben a „fizetési mód”-ra léphet. Amennyiben bankkártyás fizetést választ, a weboldalról a bank fizetési felületére navigálódik, ahol biztonságos körülmények között intézheti bankkártyás fizetését. Sikeres fizetés után minden esetben erről visszajelzést kap és visszanavigálódik a webshop fizetési felületére.

6.4 A megrendelés elküldése
A „rendelés összesítése” pontban összesítve találja meg a rendelése részleteit, ahol esetleg egyéb megjegyzés beszúrására is van módja.(Pl. mikor tartózkodik otthon.)
Amennyiben a rendelést rendben találja a „vásárlási feltételeket” el kell fogadni, melyet a kis négyzet kipipálásával tehet meg és végül nyomja meg a „megrendelés” gombot.
Ekkor véglegesíti a megrendelését, melynek sikerességéről minden esetben visszajelzést kap.
A „megrendelés” gomb megnyomása előtt a Vásárlót egyértelműen tájékoztatjuk a megrendeléssel kapcsolatban a termék(ek) pontos, bruttó vételáráról és a bruttó szállítási díjról.

6.5 A megrendelés visszaigazolása
A beérkezett rendelésről a webáruház 24 órán belül visszaigazolást küld a megadott email címre, amely tartalmazza a megrendelt termék vagy termékek pontos specifikációját és a bruttó- szállítási költséggel növelt- árát, a megrendelő adatait, a számlázási és a szállítási címet, valamint egy megrendelési azonosítót. Amennyiben a visszaigazolás hibás adatot tartalmaz, azt a megrendelőnek 24 órán belül jeleznie kell, hogy a kiszállítást megelőzően legyen mód a korrekcióra.
A megrendelések feldolgozása folyamatos. A raktárkészlet ellenőrzését követően Ön megkapja azt a visszaigazoló e-mailt, amiben már a szállítás várható idejéről is tájékoztatást kap, valamint utalásos fizetés esetén a webáruház bankszámla számát is feltüntetjük, melyre a megrendelt termék árát és a szállítás költségét utalnia kell. A visszaigazolás legkésőbb 48 órán belül meg kell, hogy érkezzen Önhöz, ellenkező esetben nem köti a megrendelési szerződés és elállhat a vásárlástól. (Kérjük a SPAM mappába is nézzen bele, mert néhány levelező levélszemétnek jelölheti a visszaigazoló leveleinket!) A webáruház fenntartja a jogot, hogy hibás ár, vagy készlethiányból eredő okokból a szerződéstől elálljon, melyről minden esetben a visszaigazoló emailben értesíti a megrendelőt, és a rendelés törlésre kerül.
Egyes termékek esetében előfordulhat, hogy külső raktárkészletről szerezzük be az árut, amelynek időintervalluma eltérhet a normál szállítási határidőtől. Ebben az esetben a várható szállítási határidőről is küldünk tájékoztatást. Amennyiben ez a szállítási határidő Önnek nem megfelelő, elállhat a vásárlástól. A megrendelés törlése, a szerződéstől való elállás fenti esetek valamelyikéből kifolyólag mindig a webáruház telefonos, vagy írásos tájékoztatásával kell, hogy megtörténjen.

7. Az adásvételi szerződés létrejötte:
Ha a felhasználó megrendelést küld a Webáruház oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja, adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és az Eladó között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.)
A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés, írásban megkötöttnek minősül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.
A szerződés magyar nyelven jön létre, a Webáruház elektronikus formában, automatikusan tárolja. A felhasználó számára a Webáruházba történő bejelentkezés után hozzáférhető. Annak tartalmát elolvashatja, mentheti vagy kinyomtathatja.
A webáruház a megkötött szerződést írásban kötöttnek minősíti, a szerződést teljesítés után online iktatja, így az esetleges jogviták esetén a beérkezett rendelés, ami írásbeli szerződésnek minősül visszakereshető a Szállító adatbázisából.
Az esetleges jogviták elbírálására Felek (hatáskörtől függően) a Budai Központi Kerületi Bíróság, illetve Tatabányai Törvényszék illetékességét kötik ki.
A fogyasztó és a szolgáltató között fennálló vitás kérdések elintézését bírósági úton kívül, békéltető testület igénybevételével is rendezni lehet.
Tájékoztatjuk, hogy Ön velünk szemben fogyasztói panasszal élhet. Amennyiben az Ön fogyasztói panaszát elutasítjuk, úgy Ön jogosult az Ön lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez is fordulni: a békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését. Az eljárásra - a fogyasztó erre irányuló kérelme alapján - az illetékes testület helyett a fogyasztó kérelmében megjelölt békéltető testület illetékes.
A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.
A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani: az írásbeliség követelményének levél, távirat, távgépíró vagy telefax útján, továbbá bármely egyéb olyan eszközzel is eleget lehet tenni, amely a címzett számára lehetővé teszi a neki címzett adatoknak az adat céljának megfelelő ideig történő tartós tárolását, és a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő megjelenítését.
A kérelemnek tartalmaznia kell
a) a fogyasztó nevét, lakóhelyét vagy tartózkodási helyét, b) a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás nevét, székhelyét vagy érintett telephelyét, c) ha a fogyasztó az illetékességet az illetékes békéltető testület helyett kérelmezett testület megjelölését, d) a fogyasztó álláspontjának rövid leírását, az azt alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait, e) a fogyasztó nyilatkozatát arról, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelte a vitás ügy rendezését f)a fogyasztó nyilatkozatát arra nézve, hogy az ügyben más békéltető testület eljárását nem kezdeményezte, közvetítői eljárás nem indult, keresetlevél beadására, illetve fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelem előterjesztésére nem került sor, g) a testület döntésére irányuló indítványt, h) a fogyasztó aláírását.
A kérelemhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát (kivonatát), amelynek tartalmára a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, így különösen a vállalkozás írásbeli nyilatkozatát a panasz elutasításáról, ennek hiányában a fogyasztó rendelkezésére álló egyéb írásos bizonyítékot az előírt egyeztetés megkísérléséről.
Ha a fogyasztó meghatalmazott útján jár el, a kérelemhez csatolni kell a meghatalmazást.
A Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el:http://www.bekeltetes.hu
A területileg illetékes Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek
Az egyes területileg illetékes Békéltető Testületek elérhetőségei:
Baranya Megyei Békéltető Testület Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. Telefonszám: 06-72-507-154 Fax: 06-72-507-152 E-mail: abeck@pbkik.hu; mbonyar@pbkik.hu
Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. Telefonszám:06-76-501-500; 06-76-501-525, 06-76-501-523 Fax: 06-76-501-538 E-mail: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu; mariann.matyus@bkmkik.hu Honlap: www.bacsbekeltetes.hu
Békés Megyei Békéltető Testület Cím: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5. Telefonszám: 06-66-324-976 Fax: 06-66-324-976 E-mail: eva.toth@bmkik.hu
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1. Telefonszám:06-46-501-091;06-46-501-870 Fax: 06-46-501-099 E-mail: kalna.zsuzsa@bokik.hu
Budapesti Békéltető Testület Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310. Telefonszám: 06-1-488-2131 Fax: 06-1-488-2186 E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu
Csongrád Megyei Békéltető Testület Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12. Telefonszám: 06-62-554-250/118 Fax: 06-62-426-149 E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu
Fejér Megyei Békéltető Testület Cím: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6. Telefonszám:06-22-510-310 Fax: 06-22-510-312 E-mail: fmkik@fmkik.hu
Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület Cím: 9021 Győr, Szent István út 10/a. Telefonszám: 06-96-520-217 Fax: 06-96-520-218 E-mail: bekeltetotestulet@gymskik.hu
Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15. Telefonszám: 06-52-500-710 Fax: 06-52-500-720 E-mail: korosi.vanda@hbkik.hu
Heves Megyei Békéltető Testület Cím: 3300 Eger, Faiskola út 15. Telefonszám: 06-36-429-612 Fax: 06-36-323-615 E-mail: hkik@hkik.hu
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. III. emelet 305-306. Telefonszám: 06-56-510-621, 06-20-373-2570 Fax: 06-56-510-628 E-mail: bekeltetotestulet@jnszmkik.hu
Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36. Telefonszám: 06-34-513-027 Fax: 06-34-316-259 E-mail: szilvi@kemkik.hu
Nógrád Megyei Békéltető Testület Cím: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A. Telefonszám: 06-32-520-860 Fax: 06-32-520-862 E-mail: nkik@nkik.hu
Pest Megyei Békéltető Testület Cím: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. III. emelet 331. Telefonszám: 06-1-269-0703 Fax: 06-1-474-7921 E-mail: pmbekelteto@pmkik.hu
Somogy Megyei Békéltető Testület Cím: 7400 Kaposvár, Anna u.6. Telefonszám: 06-82-501-026 Fax: 06-82-501-046 E-mail: skik@skik.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület Cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2. Telefonszám: 06-42-311-544 Fax: 06-42-311-750 E-mail: bekelteto@szabkam.hu
Tolna Megyei Békéltető Testület Cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. III. emelet Telefonszám: 06-74-411-661 Fax: 06-74-411-456 E-mail: kamara@tmkik.hu
Vas Megyei Békéltető Testület Cím: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2. Telefonszám: 06-94-312-356 Fax: 06-94-316-936 E-mail: vmkik@vmkik.hu
Veszprém Megyei Békéltető Testület Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. földszint 116. Telefonszám: 06-88-429-008 Fax: 06-88-412-150 E-mail: bekelteto@veszpremikamara.hu
Zala Megyei Békéltető Testület Cím: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24. Telefonszám: 06-92-550-513 Fax: 06-92-550-525 E-mail: zmbekelteto@zmkik.hu
Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak.

8. Árak
A Webáruházban közzétett árak ÁFÁ-val növelt bruttó árak, melyek tartalmazzák a termékek árát, azonban a házhoz szállítás költségeit nem foglalják magukban. Ennek díjszabásáról a szállítási információk menüpontban tájékozódhat.
Akciós áru esetében az akció a készlet erejéig, vagy a megadott határidőig tart. Amennyiben az akciósan megrendelt termék elfogyott vagy időszakos készlethiány merül fel, erről a megadott e-mail címre a vásárló értesítést kap és a szerződés nem jön létre.

9. Szállítási módok és határidők
9.1 A gyerekbiztos.hu webáruház az Ön választási szabadsága érdekében több futárszolgáltatóval kötött szerződést, aki a következő lehetőségeket kínálja a csomag átvételére:
- Házhoz szállítás
- MPL csomagautomata
- MPL postapont/postán maradó
- Foxpost automatába
- Személyes átvétel 


9.2 A szállítási díjak a következőképpen alakulnak:
- Házhoz szállítás MPL futárszolgálattal: 1590 Ft
- MPL Csomagautomatában: 1290 Ft
- MPLPostaponton/postán maradó csomagként: 1390 Ft
- FOXPOST csomagautomatában történő felvétel esetén: 1090 Ft  ( babarácsokat nem tudunk szállítani)
- Személyes átvétel: 0 Ft 
Az utánvét díja -személyes átvétel kivételével -minden szállítási módnál és értéknél 390 Ft.

9.3 Házhoz kézbesítés: Az MPL a küldeményt két alkalommal kísérli meg kézbesíteni a címzett részére. Amennyiben az első kézbesítési kísérlet nem vezetett eredményre, az MPL a küldemény érkezéséről és a kézbesítés megkísérléséről értesítőt hagy hátra. Ha a címzett telefonszáma feltüntetésre került a címiraton, az MPL egyeztet a második kézbesítési kísérlet helyéről és idejéről a címzettel. Az MPL a következő munkanapon ismét megkísérli a küldemény kézbesítését.

9.4 Kézbesítés MPL Csomagautomatára: 

9.5 Kézbesítés FOXPOST csomag automatában: Szállítási módok között lehetősége van a FOXPOST választására. A kiválasztott automatába történő feladást követően a megadott telefonszámra Ön SMS értesítést kap, melyben a megkapott kód segítségével van lehetőség a megadott csomag automatában felvenni a csomagot. Az automatáknál van lehetősége bankkártyával kiegyenlíteni a rendelés értékét, melyet utánvét díj terhel.

9.6 A kiszállítási határidő, amennyiben a termék raktáron van, általában 1-3 munkanap. Bankkártyás és utánvétes fizetés esetén a webáruház általában a megrendelés napján, de legkésőbb a megrendelést követő első munkanapon átadja a futárnak a vásárolt termékeket. A futár az átvételt követő munkanapon kézbesíti a csomagot. Amennyiben a termék beérkezése külső raktárból, vagy beszállítótól, fentiektől több időt vesz igénybe, minden esetben telefonon, vagy emailben értesítjük vásárlóinkat a várható szállításról.
Előreutalásos fizetés esetén a vételár bankszámlára történő beérkezését követően aznap, vagy legkésőbb a következő munkanapon kerül feladásra a csomag, amelyet Ön másnap vehet kézhez.
Amennyiben a termék nincs raktárkészleten, úgy a kiszállítási határidő eltérhet, amelyről Önnek a visszaigazoló e-mailben tájékoztatást adunk.
A Foxpost automatákba minden héten egyszer, általában a hét utolsó munkanapján adjuk fel a csomagokat, függetlenül a rendelés napjától.

10. Az áruátvétel szabályai
A vásárló köteles az átvétel időpontjában a csomag sértetlenségét a futár jelenlétében ellenőrizni és csak utána aláírni az átvételi elismervényt. Amennyiben a csomagolás sérült, a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni. Utólagos reklamációt, amennyiben jegyzőkönyv nem készül, nem tudunk elfogadni.
Probléma esetén kérjük, azonnal vegyék fel a kapcsolatot a webáruház ügyfélszolgálatával, hogy azonnal megkezdhessük az intézkedést.
Az átvevő köteles minden ésszerű intézkedést megtenni a kár enyhítése érdekében.
A vásárló kötelezettséget vállal arra, hogy az árut átveszi. Amennyiben az átvétel a vásárló hibájából meghiúsul, az eladó az áru szállításából, csomagolásából eredő költséget a vásárlóra hárítja.
Az esetleges szállítási késedelem vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén a webáruházzal és annak üzemeltetőjével szemben kártérítési igény nem érvényesíthető.

11. Lehetséges fizetési módok

11.1.Bankkártyás fizetés (futárszolgálatnál utánvét esetén nem lehetséges)

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

Mire figyeljen a vásárláskor?

 • Olvassa el gyerekbiztos.hu ismertetőjét, a vásárlás kondícióit és a kiszállítás és a fizetés feltételeit!
 • Tanulmányozza át a gyerekbiztos.hu biztonsági feltételeit, hiszen ezzel garantálják az Ön adatainak biztonságát!
 • Tartsa nyilván a vásárlásával kapcsolatos adatait!
 • Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakció azonosító, engedélyszám)
 • Biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá.
 • Használjon olyan böngészőt, amely támogatja a TLS titkosításhoz szükséges opciót!

A biztonságról

ATLS, a TransportLayerSecurity elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 256 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Banknak a 256 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az TLS alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az TLS segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

Elfogadott kártyák

A CIB Bank internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

Fizetés lépései

 1. Ön a gyerekbiztos.hu oldalán választja ki az árut melynek összegét bankkártyás fizetéssel kívánja teljesíteni.
 2. Ezt követően Ön átkerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie.
 3. A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót
 4. A fizetést követően Ön visszatér a gyerekbiztos.hu oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a CIB Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru vagy szolgáltatás ellenértékével.

Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról a gyerekbiztos.hu oldalára, úgy a tranzakció sikertelennek minősül.Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, ill. bezárja a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne az áruházba, a fizetés sikertelennek minősül.

Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.


11.2. Banki átutalás (előre utalás)
A banki átutalás a webáruház CIB bankszámlájára történik, melyet Ön a visszaigazoló levelünkben talál meg. Az utalásban minden esetben fel kell tüntetni a vásárló nevét és a megrendelés számát. Az utalás összege a termék bruttó – kedvezményekkel csökkentett – vételára, valamint a szállítási költsége. Amennyiben a megrendelés beérkezésétől számított 10. napig nem érkezik meg az utalás, úgy a megrendelést töröljük, melyről Önt a megadott email címen tájékoztatjuk.

11.3. utánvét
Önnek lehetősége van a futárszolgálatnál, a termék átvételekor utólag készpénzben fizetni, azonban ennek külön díja van. Az utánvét díja 390 Ft, melyet a futárnak a termék bruttó ára, a szállítás költsége felett a vásárló fizet ki.

11.4 E-számla

Társaságunk a 2007. évi CXXVII. törvény 175. §. szerinti elektromos számlát alkalmaz. Ön a jelen ÁSZF elfogadásával belegyezését adja az elektronikus számla alkalmazásához.12. Elállási jog
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint a Vevő a termék kézhezvételének napjától számított 14 napon belül, írásban, indokolás nélkül elállhat, ez esetben azonban köteles a Terméket az Eladónak visszaszolgáltatni és viselni az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket (pl. banki költségek). Az eladó kizárólag magyar bankszámlára utal vételárat vissza. Külföldi bankszámla esetén a teljes utalandó összeg 3%-a banki költségként levonásra kerül.
Eladó azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő teljes kárának megtérítését. Eladó köteles a fogyasztó által kifizetett vételárat haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.
Fogyasztó az elállási szándékát tartalmazó nyilatkozatot postán, telefaxon, vagy elektronikus úton küldött levél útján köteles eljuttatni az Eladó számára. Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi nyilatkozatát.
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29.§ (1) bekezdésben szabályozott esetekben nem illeti meg az elállás joga a Vásárlót (pl. teljesen egyedi, kifejezetten a Vásárló kérésére készített termék esetén).
A visszatérítés vonatkozik a kiszállítási költségekre, kivéve a termékek visszajuttatásának költségeit, valamint azon extra költségeket, amelyeket a vásárló a legolcsóbb szállítási módon felül igényelt.
Amennyiben a termék használt, a webáruház követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő teljes kárának megtérítését.
Elállási nyilatkozatminta
(csak a szerződéstől való elállási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)
„Elállási nyilatkozat
Címzett:Some Idea Bt.1147 Budapest Czobor utca 86A
Email: someideabt@gmail.com Tel.:30/864-7068
Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:
Megrendelés száma:………………………………………………………………………………….
Termék megnevezése:……………………………………………………………………………....
Átvétel időpontja:……………………………………………………………………………………..
A fogyasztó neve:
A fogyasztó címe:
A fogyasztó aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)
Kelt: „

13. A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

12.1 Kellékszavatosságról:
A kellékszavatosság az eladóval (szerződő féllel) szemben érvényesíthető.
A termék eladója, esetünkben a webáruház üzemeltetője a termék hibájáért ( a vásárláskor a termékben már meglévő hiba-ok miatt bekövetkező hibáért) kellékszavatossági felelősséggel tartozik.
Ezen felelősségét csakis a termék olyan hibája alapozza meg, amelynek az oka már megvan a termékben a vásárlás pillanatában is. Esetleg ekkor még nem lehet felismerni ( rejtett vagy gyártási hiba.)
Az eladó kellékszavatossági felelőssége objektív. Független attól, hogy tudta-e, hogy hibás (pontosabban hiba-okban szenvedő) terméket adott el. A jóhiszemű eladó is felel a hibás teljesítésért a vevővel szemben.
Szavatossági jogok:
- a hiba kijavítása
- a termék cseréje
- a vásárló az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti
- a vásárló a szerződéstől elállhat
A vásárló a választott kellékszavatossági jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott költséget köteles az eladónak megfizetni, kivéve, ha az áttérésre a kötelezett adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt.
A Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított 2 hónapon belül közölni. A Vásárló fogyasztói szerződés esetén az átvétel időpontjától számított 2 éven belül érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl a Vásárló kellékszavatossági jogát nem tudja érvényesíteni. A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, amennyiben a Vásárló igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Some Idea Bt. nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Vásárló köteles bizonyítani, hogy a Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
Kellékszavatossági jog
6:159. § [Kellékszavatossági jogok]
(1) Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett a hibás teljesítésért kellékszavatossággal tartozik.
(2) Kellékszavatossági igénye alapján a jogosult választása szerint
a) kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy
b) az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a (4) bekezdés szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.
(3) Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
(4) A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosult érdekeit kímélve kell elvégezni.
6:160. § [Áttérés más kellékszavatossági jogra]
A jogosult a választott kellékszavatossági jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott költséget köteles a kötelezettnek megfizetni, kivéve, ha az áttérésre a kötelezett adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt.
6:161. § [Eltérés a jogosult által megjelölt kellékszavatossági jogtól]
A bíróság a jogosult kérelméhez nincs kötve, de nem kötelezhet olyan kellékszavatossági jog teljesítésére, amely ellen mindegyik fél tiltakozik.
6:162. § [A hiba közlése]
(1) A jogosult a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a kötelezettel közölni.
(2) Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni.
(3) A közlés késedelméből eredő kárért a jogosult felelős.
6:163. § [A kellékszavatossági igényelévülése]
(1) A jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el.
(2) Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el. Ha a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés tárgya
használt dolog, a felek rövidebb elévülési időben is megállapodhatnak; egy évnél rövidebb elévülési határidő ebben az esetben sem köthető ki érvényesen.
(3) Ha a szerződés alapján szolgáltatott dolog ingatlan, a kellékszavatossági igény a teljesítés időpontjától számított öt év alatt évül el.
(4) Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot rendeltetésszerűen nem tudja használni.
(5) A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik.
6:164. § [A szavatossági jogok érvényesítése kifogásként]
A jogosult kellékszavatossági jogait az ugyanabból a szerződésből eredő követeléssel szemben kifogásként akkor is érvényesítheti, ha a kellékszavatossági igény elévült.
6:165. § [Az érvényesített szavatossági igény terjedelme]
(1) A szavatossági igényt a szolgáltatott dolog minden olyan hibája miatt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, amely a megjelölt hibát előidézte.
(2) Ha a jogosult a szavatossági igényét a dolognak - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a dolog egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.
6:166. § [Költségviselés]
(1) A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a kötelezettet terhelik.
(2) Ha a dolog meghibásodásában a jogosultat terhelő karbantartási kötelezettség elmulasztása is közrehatott, a szavatossági kötelezettség teljesítésével felmerült költségeket közrehatása arányában a jogosult köteles viselni, ha a dolog karbantartására vonatkozó ismeretekkel rendelkezett, vagy ha a kötelezett e tekintetben tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.
6:167. § [A kötelezett gazdagodási igénye]
(1) Ha a dolog kicserélésére az elévülés nyugvása miatt a kellékszavatossági határidő jelentős részének eltelte után kerül sor, és ez a jogosult számára számottevő értéknövekedést eredményez, a kötelezett a gazdagodás megtérítésére tarthat igényt. Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben e rendelkezést nem lehet alkalmazni.
(2) Kicserélés vagy elállás esetén a jogosult nem köteles a dolognak azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye.
Forrás: Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu)
12.2. Termékszavatosság:
A termékszavatosság a gyártóval vagy a forgalmazóval szemben érvényesíthető, ha az eladott termék nem felel meg a gyártó általi forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
A gyártó is csak azokért a hibákért tartozik helytállni, amelyek akkor keletkeztek, amikor a termék még az ellenőrzése alatt állt. A gyártó mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető, vagy a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A termékszavatosság a termék átvételétől két évig érvényesíthető.
A vásárló a hiba felfedezése után késedelem nélkül (maximum két hónapon belül ) köteles a hibát a gyártóval közölni. Ennek elmulasztása esetén a közlés késedelméből eredő kárért a vásárló felelős. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vevőnek kell bizonyítania.
Ha a termék tulajdonosa változik, akkor Ő is érvényesítheti a termékszavatossági jogokat a gyártóval szemben.
A termékszavatosság kizárólag a hiba tényleges orvoslására szolgál. A vásárló elsősorban a hiba kijavítását, másodsorban - ha a ez nem lehetséges - a termék cseréjét kérheti.
Ingó dolog (termék) hibája esetén a Vásárló eldöntheti, hogy a korábban ismertetett Kellékszavatossági jogot vagy a Termékszavatossági igényt érvényesíthet.
6:168. § [Termékszavatossági igény]
(1) Vállalkozás által fogyasztónak eladott ingó dolog (ezen alcím alkalmazásában: termék) hibája esetén a fogyasztó követelheti a gyártótól, hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy - ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges - a terméket cserélje ki. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
(2) Ezen alcím alkalmazásában gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója.
(3) A gyártó mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy
a) a terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy forgalmazta;
b) a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy
c) a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta.
(4) Csere esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli.
6:169. § [Közlési és igényérvényesítési határidők]
(1) A fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.
(2) A gyártót a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.
6:170. § [Termékszavatosság tulajdonosváltozás esetén]
A termékszavatossági jogokat a termék tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti a gyártóval szemben.
Forrás: Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu)

12.3 Jótállás:
Jótállás
Hibás teljesítés esetén a Some Idea Bt. a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján, illetve a rendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkekre (10 000 Ft feletti értékű termékekre, így bébiőr, ajtórács, légzésfigyelő) a kötelező 1 év jótállást vállal.
A Some Idea Bt. jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a Vásárlót a jótállásból fakadó jogok az Kellékszavatosság és a Termékszavatosság ismertetésénél meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.
Amennyiben a jótállás kérése helytálló, a vásárló kérheti a termék cseréjét, vagy javítását.
Amennyiben nem áll módunkban a termék cseréje készlethiány miatt, a javítás lehetősége áll fenn. Lehetőség van az árleszállítás igénylésére illetve a vételár visszatérítésére abban az esetben, ha sem a termék cseréjére sem a javítására nincs lehetőség.
Amennyiben a Vásárló a termék meghibásodása miatt a termék átadásától számított három munkanapon belül érvényesíti csereigényét, a Some Idea Bt. köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
A megvásárolt termékekre vonatkozó szavatossági vagy jótállási igényét jelezheti e-mailben, vagy telefonon az alábbi elérhetőségek egyikén:
Telefon:0630/864 7068, email: someideabt@gmail.com
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

12. 4. Jótállás
6:171. § [Jótállás]
(1) Aki a szerződés teljesítéséért jótállást vállal vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, a jótállás időtartama alatt a jótállást keletkeztető jognyilatkozatban vagy jogszabályban foglalt feltételek szerint köteles helytállni a hibás teljesítésért. Mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
(2) A jótállás a jogosultnak jogszabályból eredő jogait nem érinti.
6:172. § [Jótállási jogosultság tulajdonosváltozás esetén]
A jótállásból eredő jogokat a dolog tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti a jótállást vállaló kötelezettel szemben.
6:173. § [A jótállási igény érvényesítése]
(1) A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető. Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására - megfelelő határidőben - nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.
(2) A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.
Forrás: Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu)
Az árucikk cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok megléte esetén lehetséges. A szállítás során sérült termékek esetében kérjük, mellékelje az MPL jegyzőkönyvét, amelyben a kézbesítő elismeri, hogy a csomagot sérülten adta át. Jegyzőkönyv hiányában a reklamációt nem tudjuk elfogadni.
Rendeltetésszerű használat mellett, 8 napon túl jelentkező gyári hiba esetén a hibás terméket javításra vesszük vissza. Ha a termék 14 napon belül nem javítható, a terméket kicseréljük. A hibás termék visszajuttatásának költsége a Megrendelőt terheli.

 

                                                                           Adatkezelési szabályzat


1. BEVEZETÉS
A Some Idea Bt. (1147 Budapest Czobor u 86A, mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak. A Some Idea Bt. adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a https://www.gyerekbiztos.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3 címen. A Some Idea Bt. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató megváltoztatására, természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét. A Some Idea Bt elkötelezett felhasználói és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

2. A SZEMÉLYES ADATOK KÖRE, AZ ADATKEZELÉS CÉLJA, JOGCÍME ÉS IDŐTARTAMA
A Some Idea Bt. tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak. Bizonyos esetekben azonban a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük közönségünket. Felhívjuk az adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.
Alapvető információk:
Adatkezelő neve, elérhetőségei
Az adatkezelő megnevezése: Some Idea Bt (a továbbiakban: Adatkezelő)
Az adatkezelő levelezési címe: 1147 Budapest Czobor u 86A
Az adatkezelő e-mail címe: info@gyerekbiztos.hu
Az adatkezelő telefonszáma: +36 30 8647068 Honlap: https://www.gyerekbiztos.hu/
Az adatkezelés célja: a honlap látogatása során a szolgáltató a szolgáltatás teljesítése, működésének ellenőrzése, és a visszaélések megakadályozása érdekében rögzíti a látogatói adatokat. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, illetve az Eker. tv. 13/A. § (3) bekezdése. A kezelt adatok köre: dátum, idő, IP cím, előzőleg meglátogatott oldal címe, a felhasználó operációs rendszerével és böngészőjével kapcsolatos adatok.
Az adatkezelés időtartama: a honlap megtekintésétől számított 30 nap.

3. AZ ADATKEZELÉS:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Sztv.)
rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával
összhangban az Ön hozzájárulása, valamint – hozzájárulása visszavonása esetén – az Infotv. 6
§ (5) bekezdése a) pontja alapján az Adatkezelőt terhelő, Sztv-ben megfogalmazott jogi
kötelezettség teljesítése.
Az adatkezelés céljai:
1/ Számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak
a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell
őrizniük.
A kezelt adatok: Név, cím, e-mail cím, telefonszám.
Az adatkezelés időtartama:
A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8
évig meg kell őrizni. Tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben a számla kiállításához adott
hozzájárulását visszavonja, az Adatkezelő az Infotv. 6. § (5) bekezdés a) pontja alapján jogosult
a számla kiállítása során megismert személyes adatait 8 évig megőrizni.
2/ Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés
Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) előírásai jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. §
(1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.
Az adatkezelés célja:
Az áruszállítás esetében az adatkezelés célja az, hogy a megrendelt árut az Ön igényéhez alkalmazkodva szerződéses partnerünk közreműködésével kiszállítsuk az Ön számára.
A kezelt adatok: Név, cím, e-mail cím, telefonszám.
Az adatkezelés időtartama: Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli, ezt követően haladéktalanul törli.
Az adatfeldolgozó megnevezése: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. Az adatfeldolgozó székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2. Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36-29/88 66 70 Az adatfeldolgozó e-mail címe: info@gls-hungary.com
3/A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés
Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről
és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) jelentik. Az adatkezelés jogalapja az
Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával és a Grt. 6. § (1)-(2) bekezdésével összhangban az Ön
hozzájárulása.
Az adatkezelés célja:
Ön értesüljön a legfrissebb és legjobb ajánlatokról, akciókról, valamint a weboldal témájához illeszkedő témákról szakértői cikkeket kapjon.
Tájékoztatjuk arról, hogy a hírlevélben nem csak az Adatkezelő, hanem más gazdasági
társaságok reklámjait is elhelyezzük, azonban számukra az Ön személyes adatait nem adjuk át,
nem továbbítjuk.
A kezelt adatok köre: Név, e-mail cím
Az adatkezelés időtartama: Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
Hírlevélküldéssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység
Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég neve: The Rocket Science Group LLC.
Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég székhelye: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000,
Atlanta, GA 30308 USA
Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég e-mail címe: privacy@mailchimp.com
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek
kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mailcímét a
hírlevélküdéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.
4/ A regisztrációval együtt járó adatkezelés
Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény
(Ptk.) jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban
az Ön hozzájárulása.
Az adatkezelés célja:
A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud
biztosítani. (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni)
A kezelt adatok köre:
Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a
megvásárolt termékeket és a vásárlás időpontját kezeli.
Az adatkezelés időtartama:
A hozzájárulásának visszavonásáig.

4. A COOKIE-K HASZNÁLATÁRÓL, AMIT TUDNI KELL:
Mi az a cookie?
Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie
egy olyan információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el
azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és
közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a
látogatóinkról. A cookie-k (sütik) nem tartalmaznak személyes információkat, és nem
alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A cookie-k (sütik) gyakran olyan egyéni
azonosítót tartalmaznak - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze tárol.
Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb időre
tárolásra kerül számítógépén.
A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint
az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi
CVIII. törvény rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a)
pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.
A honlap által használt cookie-k főbb típusai:
1/ A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: Ezek a cookie-k a weboldal használatához
nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek
hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára. Ezen típusú cookie-k
élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.
2/ A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek
a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban,
vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót
azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az
ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k
élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.
3/ Bejelentkezésnél az email címet tárolja a böngésző bezárásáig.
Permanens beléptetést biztosít. Élettartama 180 nap.
Beléptetés átirányítást végez. Élettartama 10 perc.
Felhasználó azonosító cookie személyre szabott hirdetések ajánlásához.
Élettartama 3 hónap.
Google Adwords cookie: Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookie azonosítója hozzáadódik a remarketinglistához. A Google cookie-kat – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Az AdWords konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről
szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése.
Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.
Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára.
A cookie-k törlésére van lehetőség, mely minden böngésző esetében más és más.
Internet Explorer esetén: http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-managecookies#ie=ie-11
Firefox esetén: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-yourcomputer
Chrome esetén: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en
Tehát Önnek lehetősége van a cookie használatának letiltására.

5. ADATBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK
Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás. Az adatkezelés során Önt megillető jogok
Az adatkezelés időtartamán belül Önt megilleti:
a tájékoztatáshoz való jog,
az adatok helyesbítéséhez való jog,
az adatok törléséhez való jog,
az adatok zárolásához való jog,
a tiltakozás joga.
Ön az adatkezelés időtartamán belül tájékoztatást kérhet az Adatkezelőtől a személyes adatai kezeléséről. Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában tájékoztatja Önt a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben az adatok továbbítására is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.
Ön az adatkezelés időtartamán belül kérheti, hogy az Adatkezelő a személyes adatait helyesbítse. A kérésének az Adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz.
Önnek lehetősége van a személyes adatainak törlését kérni, amelynek az Adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz. A törlés joga nem terjed ki arra, ha az Adatkezelőt törvény kötelezi az adatok további tárolására, illetve arra az esetre, sem ha az Infotv. 6. § (5) bekezdésével összhangban az Adatkezelő jogosult a személyes adatok további kezelésére (így például a számlázással összefüggésben).
Ön kérheti, hogy az Adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az adatok végleges törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az a cél, amely a személyes adat törlését kizárta.
Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés
esetén és az Infotv. 6. § (5) bekezdésében foglalt esetben; ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása – az Ön hozzájárulása nélkül –közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik.
Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről Önt írásban tájékoztatja. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

6. JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1373 Budapest, Pf.: 603., e-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu).
Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az
Adatkezelővel szemben bírósághoz fordulhat. Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés
Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kell jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba.
Adatkezelési tájékoztató módosítása
Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Vonatkozó jogszabályok

 A Szerződésre a magyar jog előírásai az irányadóak, és különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:

 • 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
 • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
 • 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
 • 151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
 • 45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól    
 • 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól
 • 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról
 • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
 • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról
 • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)
 • A fogyasztó és vállalkozás közötti, az áruk adásvételére, valamint a digitális tartalom szolgáltatására és digitális szolgáltatások nyújtására irányuló szerződések részletes szabályairól szóló 373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet

Az Adatkezelési nyilatkozat és Általános Szerződési Feltételek a csatolt linken letölthető.